Kraamzorg

wat houdt dat precies in?
Kraamzorg of kraamhulp is de hulp voor de kraamvrouw en haar gezin door een daarvoor opgeleide kraamverzorg(st)er. De hulp vindt de eerste acht dagen na de bevalling plaats en soms ook al tijdens de thuisbevalling. Na de bevalling is de kraamhulp in het gezin aanwezig en rapporteert hij of zij aan de verloskundige.

De belangrijkste taak van de kraamhulp is het verzorgen van moeder en baby, het geven van voorlichting over bijvoorbeeld borstvoeding en het beantwoorden van de vragen van de kersverse ouders. De kraamhulp zal op een prettige manier zoveel mogelijk kennis op het gebied van babyverzorging overbrengen.

Het krijgen van een baby is niet iets wat je dagelijks overkomt, dus het is meer dan logisch dat er bij de eerste geboorte veel vragen en twijfels zijn. De kraamhulp helpt daarom graag het zelfvertrouwen van de nieuwe ouders te vergroten. Verder zal hij of zij huishoudelijke taken verrichten, kraamvisite ontvangen én voor de overige gezinsleden zorgen.

Hoe regel ik mijn kraamzorg bij Sher?

Je regelt je kraamzorg door je bij mij aan te melden! Dit kun je doen via de contactpagina, maar het kan ook via de verloskundige of huisarts. Het advies is om dit te doen vóór de zestiende week van je zwangerschap.

Word mijn kraamzorg vergoed?

Kraamzorg wordt doorgaans vergoed door je zorgverzekering. Voor de details rondom de vergoeding waar je recht op hebt, kun je dus het beste je verzekering raadplegen. Wel geldt veelal een eigen bijdrage. Als je geen eigen bijdrage wilt, kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. De premie hiervoor varieert per verzekeraar. Op de website Indpender.nl kun je de vergoedingen per verzekeraar bekijken.

Heb je nog vragen?

Ik beantwoord ze graag!

Scroll naar top